Selecteer een pagina

Vaak gestelde vragen

Waarom olijfolie van S'olo?

Onze olijfolie wordt zorgvuldig gemaakt van Arbequina olijven. Deze Spaanse olijven zijn een Catalaans geheimpje. Het is een oud olijvenras dat al 1000 jaar gebruikt wordt. De kleine olijven moeten met zorg en op het juiste moment geplukt worden. Dat is al een kunst op zich. De olie is lobbig en vol van smaak. Er is slechts een beetje nodig om jouw gerecht naar verse olijven te laten ruiken waardoor je gaat watertanden. Hij smaakt …tja….eigenlijk smaakt hij gewoon naar méér

Wat houdt 100% Smaakgarantie van S’olo Extra Vergine Olijfolie in?

Overtuigd over onze producten als wij zijn, kunnen we het ons haast niet voorstellen, maar stel dat je niet tevreden bent. Dan laat je dat aan Tía weten. Zij neemt dan contact met je op om tot een oplossing te komen. Je kunt hier in contact komen met Tia!

Waarom is de olijfolie met een smaak van S’olo zo lekker?

Omdat bij onze olijfolie de smaak niet is toegevoegd. Er is niets “geparfumeerd” of “bijgevoegd”. Onze Arbequina juweeltjes worden samen en tegelijkertijd geperst met vers fruit, kruid of specerij. De machines daarvoor zijn zelf ontworpen en gefabriceerd. Op deze wijze geperst, proef en ruik je duidelijk de verse smaak. Een klein beetje toegevoegd aan welk gerecht dan ook zal een wereld van verschil maken.

Groene olijfolie is toch de beste olijfolie?

Het kortste antwoord op deze vraag is: nee. Door dit misverstand wordt er helaas vaak kleurstoffen aan de olijfolie toegevoegd. S’olo is absoluut vrij van kleurstoffen. Het is een volledig natuurlijk product en dat houden we graag zo.

Wat is extra virgine olijfolie?

Dit betekent van oudsher dat het de eerste lading olie is die zonder toevoeging van warmte of warm water geperst wordt. Tegenwoordig kunnen we natuurlijk ook een en ander nameten en wordt er ook gesteld dat extra vergine olijfolie een lagere zuurgraad dan 0,8 moet hebben. S’olo produceert alléén extra virgine olijfolie, al of niet samengeperst met fruit, kruid of specerij.

Don't Be Shy

If we didn’t answer all of your questions, feel free to drop us a line anytime.